Sæt panten i system med Join2Recycle

Pressemeddelelse fra DIF:

Nu kan danske idrætsforeninger sætte skub i den bæredygtige agenda og samtidig tjene ekstra kroner til klubkassen. DIF og Dansk Retursystem har indgået partnerskab omkring pantkonceptet Join2Recycle.

Farvel til brugte plastikflasker og tomme dåser i og omkring de danske idrætsanlæg. Goddag til en mere systematisk pantindsamling, ekstra kroner i klubkassen og ikke mindst muligheden at sætte bæredygtighed på dagsordenen.

Danske idrætsforeninger har nu muligheden for – via et nyt samarbejde mellem DIF og Dansk Retursystem – at tilmelde sig pantkonceptet Join2Recycle. Et plug and play-koncept, som hjælper med at få sorteret flasker og dåser fra andet affald, så de kan pantes og genanvendes.

Udover klimagevinsten er der også en gevinst i at få synliggjort de mange penge, som det hurtigt kan blive til, når flasker og dåser fra de mange idrætshaller og -anlæg pantes. Penge der kan komme den enkelte idrætsforenings klubkasse til gode eller gå til et konkret godt formål i foreningen  – eksempelvis ungdomsarbejdet.

Join2Recycleder tidligere med succes har fungeret godt på blandt andet efterskoler, har i det seneste år været testet i en række udvalgte idrætsforeninger – blandt andet i Ølstykke Tennis & Padelklub.

SÅDAN KOMMER FORENINGERNE MED I GANG MED JOIN2RECYCLE  
Det er nemt for en idrætsforening under DIF at blive en del af Join2Recycle-bevægelsen!

Foreningen tilmelder sig på pant.dk/dif. Herefter får klubben tilsendt gratis pantbokse, plakater og andet grafisk materiale, som synliggør, hvordan panten sorteres fra andet affald og ikke mindst, hvilket formål fortjenesten fra panten skal støtte.