Marinarkæologisk Event i Årøsund

Marinarkæologisk Udvalg (MAU) er genopstået med ny formand og nye medlemmer, og i weekenden afholdt deres første event i Årøsund.

En fantastisk dag med kyndig vejledning fra Arkæologer

Det blev en fantastisk dag med godt humør, hovedsageligt godt vejr, gode dyk, gode fund, god mad og vigtigst masser af god hygge!

Dagen blev afholdt i samarbejde med Langelands museum og Sønderjyllands Museum, som havde udsendt arkæologerne Frauke Witte og Christian Heiberg. De stod for grundig instruktion og hjalp med at vurdere dykkernes fund i løbet af dagen. De vigtigste fund blev dateret, samlet sammen og tager med tilbage til museerne for yderligere gennemgang.

Redskaber, sten og flasker

Ca. 20 dykkere var i vandet, og alle havde nogle spændende dyk og gode fund. Der blev dykker på lavt vand ca. 2 – 2,5 dybde. Årsagen til dette skal findes i at havbunden har været tør i stenalderen og de mange fund indikerer at der har været en boplads i nærheden.

Dagens bedste fund var en skraber, som menneskene i stenalderen har brugt til at få skindet separeret fra dyrene de fangede.

Det fedeste dyk

Alle dagens dykkere var nybegyndere i Marinarkæologisk forstand. Der var ingen der havde erfaring med at finde arkæologiske genstande, så det var en ny og lærerig oplevelse for alle.

På trods af erfarne dykkere med over 800 dyk i logbogen, så blev denne dag beskrevet med ord som:

“Fedeste dyk i mange år. Jeg lagde mærke til ting, som jeg normalt bare suser forbi, så det var en helt ny verden for mig – nærmest helt zenagtigt/terapeutisk at dykke så stille og zone helt ind på de små genstande”

 

Vi ses!

Vi glæder os til vores næste arrangement og håber at se endnu flere næste gang. Hold øje med tailor og hjemmesiden.