Dansk Sportsdykker Forbund vil sammen med Ocean Plastic Forum bekæmpe spøgelsesnet i Øresund

I et nyt og ambitiøst projekt, finansieret af støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond, skal dykkere og klubberne i Dansk Sportsdykker Forbund spille en central rolle i kampen mod spøgelsesnet og efterladt fiskegrej i den nyetablerede marine naturnationalpark Øresund.

Dykning for en bedre fremtid

I projektet, der skydes i gang ved årsskiftet, vil vi  fokusere på at registrere og opsamle spøgelsesnet, også kendt som efterladt fiskegrej, som udgør en trussel mod Øresunds rige biodiversitet. Vi opfordrer alle vores dykkerklubber omkring Øresund til at deltage aktivt i dette initiativ, der ikke kun handler om at beskytte vores havmiljø, men også om at skabe en bæredygtig fremtid for de kommende generationer.

Dykkere, vi har brug for jer!

Vi inviterer alle dykkere fra Dansk Sportsdykker Forbund til at deltage i registreringen af spøgelsesnet i samarbejde med OPF og frivillige fra hele landet.  Præcis hvordan registrering og dokumentation forgår melder vi ud senere, men hvis I allerede nu vil hjælpe som klub, så kontakt os gerne.
Jeres viden og erfaring under vandet vil være afgørende for at identificere og lokalisere spøgelsesnet, der truer Øresunds unikke undervandsmiljø.

Sikkerhed først – Hybaric Consult tager sig af opsamlingen

Vi er opmærksomme på, at sikkerhed er afgørende for vores dykkere. Derfor vil opsamlingen af spøgelsesnet blive udført af det professionelle dykkerfirma, Hybaric Consult, i samarbejde med OPF. Jeres rolle som dykkere fra Dansk Sportsdykker Forbund vil være at hjælpe med registreringen og dokumentationen af spøgelsesnet. Klubber der hjælper kan få et endnu ukendt honorar til klubkassen.

Skab opmærksomhed – deltag i SoMe-kampagnen

Vi opfordrer også alle vores dykkerklubber til at deltage aktivt i projektets sociale mediekampagne i løbet af den 3-årige periode. Del jeres oplevelser, billeder og historier fra projektet og hjælp med at sprede budskabet om vigtigheden af at bevare Øresunds unikke undervandsmiljø.

Sammen skaber vi forandring

Dansk Sportsdykker Forbund er stolte af at være en del af dette vigtige projekt. Lad os sammen gøre en forskel og beskytte Øresunds undervandsverden for fremtidige generationer. Kontakt Dansk Sportsdykker Forbund for at finde ud af, hvordan I kan deltage og bidrage til dette afgørende miljø initiativ eller hold øje med hjemmeside og Facebook, hvor der kommer mere information.

Sammen dykker vi for en bæredygtig fremtid!

Med undervandsvenlig hilsen,

Dansk Sportsdykker Forbund