Konstruktivt møde om Amager Strandpark (Havheksen)

Skaterelementer på Amager Strandpark

Havheksen på Amager Strandpark er et yndet tilflugtssted for næsten alle dykkere på Sjælland. Derfor har det skabt røre i dykkerverdenen, at der har været planer om at etablere skateelementer  lige der, hvor dykkerne går i vandet, da vi risikerer at komme i karambolage med skatere, løbehjul og rulleskøjter, hvilket er uhensigtsmæssigt, når vi står med alt vores tunge og dyre udstyr.

I efteråret 2021 besluttede Københavns Kommune at afsætte 300.000 kr. til ovenstående plan, hvilket vi selvfølgelig ikke har været begejstret for.

Opråb

Sammen med de lokale dykkerklubber, ScubaGear og Kingfish har vi råbt op for at italesætte den problematik der er I at placere skaterelementer lige oven i “vores” nedgang til vandet. Blandt andet har man kunne se vores formand Jesper Risløv udtale sig til TV2Lorry, på Facebook har der været også været mange debatindlæg og vi har løbende haft en dialog med Københavns Kommune.

Konstruktivt møde

Og det ser ud til at indsatsen har hjulpet. I går aftes (24.02.2022) var vi til møde på Strandparken sammen med Københavns Kommune og øvrige interessenter heriblandt Copenhagen Surf School m.fl., hvor vi igen tydeliggjorde problematikken.
Det resulterede i, at Københavns Kommune og skaterne ser på, hvordan man kan sprede skaterelementer ud på et større areal af strandparken og dermed holde adgangen til vandet for dykkere fri.

Så indtil videre er stormen drevet over, men vi følger selvfølgelig udviklingen tæt og bliver ved med at kæmpe for at dykkermulighederne ikke skal forringes mere end de er i forvejen.

Tak til de lokale klubber, ScubaGear og Kingfish for godt samarbejde derude.