Udvikling af Halskov Havn – Sikker adgang til vand

Korsør Frømandsklub, Slagelse Sportsdykkerklub og Dansksportsdykker Forbund havde i går (11-08-2021) inviteret byrådsmedlemmer fra Slagelse Kommune til dialogmøde i Halskov Havn.

Halskov Havn er et populært dykkerspot, som ,udover de  lokale klubber, bliver brugt af dykkere fra hele landet til træning, uddannelse og rekreative dyk. De seneste års udvikling i havnen er dog gået udover dykkernes sikkerhed og det forsøger vi nu at ændre, så vi igen kan færdes sikkert i vandet og udnytte havnens gode unikke muligheder.

Til mødet havde vi derfor sat byrådet i stævne i havnen, så de med egne øjne kunne se og opleve hvad udfordringen går på samt hvordan man kan løse det. Vi har i samarbejde med de lokale dykkerklubber indsendt et projektforslag, som skal drøftes til de kommende budgetforhandlinger. Helt konkret ønsker vi, at etablere en sikker adgangsplatform i det ene færgeleje, som kan benyttes hele året rundt.

På mødet var der generel enighed blandt byrådet, at vores projektidé var god og at der var behov for yderligere udvikling af havnen. Nu er vi spændte på at følge med i de kommende forhandlinger og se hvor det ender.

Mødet har blandt andet givet følgende mediedækning:

https://www.tv2east.dk/nyhedsudsendelser (Onsdagen kl.22.00 udsendelse)

https://www.tv2east.dk/slagelse/havneaktiviteter-blomstrer-i-korsoer-men-de-saetter-dykkerne-i-fare