To nye æresmedlemmer i Dansk Sportsdykker Forbund

ILDSJÆL

I Den Danske Ordbog kan man læse, en Ildsjæl – ”en person der udviser brændende entusiasme eller stor begejstring”.

Andre steder skrives der:

  • Det er ofte ildsjæle der gør forskellen
  • Ildsjælene er dog ikke altid lige til at spotte, da det ikke nødvendigvis er dem, der råber højst
  • Opfatter problemer som projekter, der skal klares

Det kræver ikke meget søgning for at finde ud af, at uden ildsjæle er der meget der ikke se ud som det gør i dag. Dem, ildsjælene, har vi heldigvis også nogen af i forbundet. Det er ikke altid det er let at udpege eller finde alle ildsjæle måske fordi de ikke altid er dem der råber højest, men da bestyrelsen fik indstillinger om Bent og Jørgen var der ingen tvivl.

Bent Knudsen

I 1990 overtog Bent ansvaret for forbundets fælles materiel – det er alt lige fra gummibåde, motorer, udstyr til DSF kurser, udstyr til sommerlejren samt diverse andet udstyr til forbundets arrangementer. Siden da har Bent altid sørget for at vedligeholde og reparere det udstyr vi selv kunne og sørget for at det udstyr der skal servicers bliver serviceret.

Bent har sat en ære i at hjælpe alle der har brug for hjælp og gjort et stort stykke arbejde for at dem der skulle bruge noget af forbundets materialer fik udstyret leveret på den rigtige tid og sted samt i ordentlig og god stand.

I 2002 overtog Bent posten som formand for ungdomsudvalget – en post der stadig bestrides.

Bent og udvalget sørger for at arrangere udvalgets arrangementer med alt hvad det indebærer heriblandt finde de nødvendige frivillige/hjælpere til Ungdomsudvalgets arrangementer. (Det har heldigvis aldrig været noget problem at få hjælpere)

Bent er også primus motor bag forbundets største enkeltstående arrangement – Sommerlejren. Her skal der pakkes telte, borde, bænke, motorer, gummibåde, køkkenudstyr og meget mere. Flere af hjælperne i ungdomsudvalgets arrangeret har været med siden de selv var juniorer. Herefter er de blevet gift og har fået børn, men det har ikke været nogen hindring for at deltage som hjælpere, da deres børn bare følger med og det har der været plads til.

Yderligere har Bent stået til rådighed hver gang der skulle udstilles til Dykkershow i Bella Centeret eller til messe i Herning. Her har han hjulpet med opsætning og transport af udstillingsmaterialer, nedpakning og ikke mindst servicere standen sammen med flere trofaste DSF medlemmer.

Alt i alt har Bent været en utroligt aktiv figur i DSF i mere end 30 år.

 

Jørgen Peder Villadsen

Jørgen Peder Villadsen er optaget i undervandsrugby sportens Hall of Fame, for sine formidable præstationer fra klub- til landsholdsregi og sit store engagement for at udvikle dansk undervandsrugby gennem tiden.

Jørgen Villadsen (f. 1948) indledte sin karriere i PI tilbage i 1971 under uddannelse som politibetjent i København. Få år efter – i 1974 – var Jørgen Villadsen med til at vinde DM guld med PI for første gang. Som uddannet betjent flyttede Jørgen Villadsen til Jylland og fortsatte sin karriere i Odder under klubben Vandhundene. Efter flere års dedikeret træning førte Jørgen Villadsen Vandhundene til DM-guld i 1982 og efterfølgende markerede klubben sig som en storfavorit til dansk guld i flere år.

I de godt 50 år Jørgen Villadsen har været aktiv spiller i dansk undervandsrugby, kan han se tilbage på en række større titler herunder 10 DM-guldmedaljer, 2 VM-guldmedaljer og adskillige NM- og EM-titler.

Udover selv at være en dedikeret udøver af sporten, har Jørgen Villadsen også været træner for herrelandsholdet samt opstartet og trænet det danske kvindelandshold i undervandsrugby – i en periode var han selv spiller på herrelandsholdet mens han trænede kvinderne.

Flere, som har spillet mod og med Jørgen Villadsen, nævner, at hans forståelse og overblik i spillet gør ham til en respekteret spiller i vand og på land – både på yngre og ældre dage. Jørgen Villadsen har udover sin rugbykundskaber også evnen til at samle folk og få dem til at lytte, hvilket blandt andet har markeret sig, da han i 1983 som både spiller og landstræner vandt VM guld til Danmark.

Jørgen Villadsen flyttede i 1999 til Hobro, og har i sine sidste årtier som udøver været en spydspids for undervandsrugby i dykkerklubben Cimbrerne i Hadsund.

Nuværende holdkammerat fra Cimbrerne, Tom Andersen, siger følgende om Jørgen Villadsen: ”Jeg har altid været imponeret over hans store overblik og taktiske evner. Han bragte gode placeringer med til klubben, og det lykkedes os at spille lige op eller med lille margen tabe til hold, der lå meget højere i divisionerne. Jørgen er en spiller, der spiller kampen, tager sin tæsk og drikker øllet om end vi taber eller vinder.

Desuden har Jørgen i samarbejde med Allerød Sportsdykkerklub medvirket til udviklingen af et et online CMAS 1-stjernet kursus. Til det har han stået for test af funktioner på tværs af flere platforme og bidraget med kontrolspørgsmål til kapitlerne.

Jørgen er selv uddannet CMAS 2* Instruktør.

Vi kan også nævne at Jørgen som den eneste meldte sig til at læse review på de nye opdaterede lærebøger tilbage i 2020. Det har han gjort på både de 1 og 2 stjernede bøger.

Som 71-årig indstillede Jørgen Villadsen sin undervandsrugbykarriere efter imponerende 49 år (1971-2020). Dansk Undervandsrugby takker for dedikationen og de mange historier, som Jørgen Villadsen har været med til at skabe, og som han glædeligt gengiver den dag i dag

 

TAK!

Fra Dansk Sportsdykker Forbund skal der lyde et helt utroligt kæmpe tak til både Bent og Jørgen. Tak for al det arbejde og de utallige timer, som I begge har givet til forbundet og dansk dykning.