Pressemeddelelse vedr. Europa/Afrika mesterskaber i undervandsjagt 2019

Dykker omkommet ved internationalt stævne i Storebælt

 

En dykker er søndag eftermiddag omkommet ved en drukneulykke i Storebælt. Det er tale om en portugisisk elitesportsmand, der omkom under sin deltagelse i et internationalt dykkerstævne i området. 

 

– Det er en meget tragisk ulykke, som skete under deltagelse i konkurrencen på åbent hav. Vi kan endnu ikke sige meget omkring omstændighederne ved ulykken, men vi vil sammen med de relevante myndigheder gennemgå omstændighederne ved ulykken meget nøje, siger formanden for Dansk Sportsdykker Forbund, Jesper Risløv.

 

Ulykken skete i forbindelse med de afrikanske og europæiske mesterskaber i undervandsjagt, Euro-African Spearfishing Championship, der i er blevet afviklet omkring Fyn. Ved stævnet konkurrerede snorkeldykkere i en fiskekonkurrence, hvor landsholdene fra en lang række lande deltog og kappedes om at fange de største fisk.


Den omkomne har de seneste tre år været med til at vinde Portugals nationale mesterskaber i sportsgrenen.

Holdkammerater slog alarm
Det var den portugisiske mands holdkammerater, der slog alarm, da dykkeren forsvandt. Efterfølgende bistod flere deltagende hold fra konkurrencen i eftersøgningen af dykkeren.

 

Den udenlandske dykker blev efter en kort eftersøgning fundet og blev bragt til behandling på Rigshospitalet. Her blev han erklæret død klokken 14.12.

 

Dansk Sportsdykker Forbund har for nuværende ikke yderligere oplysninger om ulykken.

 

Yderligere kontakt formand Jesper Risløv på telefon 4033 5028