Meld et benspænd – hverdagen skal være lettere

Meld et benspænd

Hverdagen skal være lettere for de frivillige i foreninger, og derfor vil kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen af med ‘bureaukratisk bøvl’.

Det er vist velkendt for de fleste, at man som frivillig i en forening eller et forbund risikerer at skulle bruge sin tid på alt muligt andet, end det, der egentlig er hovedopgaven. Administrative opgaver og bureaukrati kommer til at stå i vejen for fornøjelsen ved at drive en velfungerende forening eller udvikle en klub eller en idræt.

Det vil Kulturministeriet nu gøre noget ved, og frem til den 15. juni kan alle i foreningslivet melde ind på den nyoprettede mailadresse meldetbenspaend@kum.dk og forklare, hvilke problemer de oplever – meget gerne suppleret med bud på alternative løsninger.


Brug muligheden og meld ind
Ud over de indmeldinger, der kommer via mailadressen meldetbenspaend@kum.dk, vil der også blive sendt spørgeskemaer ud til alle foreninger, som skal hjælpe med at afdække, hvor den bureaukratiske sko trykker mest. Jo flere tilbagemeldinger, der kommer ind, jo mere viden vil Kulturministeriet få om, hvordan love og regler påvirker foreningslivet, og det kan forhåbentlig være første skridt på vejen til at gøre noget ved det. Derfor opfordres I til, at I som forbund melder jeres overvejelser ind, og ikke mindst at I sender opfordringen videre til jeres klubber og foreninger, så datagrundlaget bliver så bredt som overhovedet muligt.

Læs mere om ‘Meld et benspænd’ på dif.dk eller på Kulturministeriets hjemmeside.